/ - ZORAN MILANOVIĆ - FOTO SKRINŠOT YOUTUBE JUTARNJI LIST
24/11/2022 u 14:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović: Amerika preko Ukrajine ratuje protiv Rusije, ja sam za Hrvatsku

Tamo je rat između Amerike i Rusije. Između Rusije i Ukrajine na strani sam Ukrajine, naravno. Ali to je rat između Amerike i Rusije, kazao je on

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u Zadru povodom Dana Grada Zadra, koji se obilježava na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, prenosi Index.hr.

Kako se očekivalo, osvrnuo se na odluku vlade o obučavanju ukrajinskih vojnika.

-Ovo je osobni teror i maltretiranje od strane Plenkovića, njegova želja da progura neke svoje ideje"-rekao je Milanović, prenosi RTL.

Predsjednik Milanović je rekao da on zna što stoji u Ustavu zato što ga je pisao. Time se referirao na konstataciju vlade na današnjoj sjednici da obuku ukrajinskih vojnika temelji na Ustavu i na zakonima i međunarodnim sporazumima po kojima je Ukrajina saveznička zemlja.

Stoga je Milanović dodao: "Ukrajina, svaka joj čast, nije saveznica.

-Za odluku o obuci stranih vojnika sabor nije nadležan- kazao je.

Nazvao je stvari kako ih je danas postavila vlada "udbaškom sabotažom".

-Sad će se, kao, vidjeti ko je za Rusiju, a ko za Ukrajinu. Ja nisam za nikoga. Ja sam za Hrvatsku, arogantno sebičan. Sava Kovačević ide u Bruxelles i obećava: 'Hrvatska je unutra.' To je krivično djelo", dodao je.

-Tamo je rat između Amerike i Rusije. Između Rusije i Ukrajine na strani sam Ukrajine, naravno. Ali to je rat između Amerike i Rusije- kazao je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:21