Zoran Milanović: Nema odgovorinih za granagtiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti / Foto: Arhiva
24/08/2022 u 22:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović: Nema odgovorinih za granatiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti

"Žao mi zbog toga, ali za to neće odgovarati hrvatski zapovjednici iz Domovinskog rata", poručio je hrvatski predsjednik grubo komentarišući da "hrvatski dužnosnici nisu odgovorni što su ginula tamo neka djeca"

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ocijenio je danas da Srbija nema pravo da podiže optužnice protiv hrvatskih oficira koji su bobmardovali kolonu izbjeglica na Petrovačkoj cesti 1995. godine tokom progona iz Hrvatske.

Milanović je rekao da Hrvatska može reagovati navodeći da Zagreb ima instrumente da adekvatno odgovori Beogradu.

"Mi imamo instrumente da reagujemo. Beograd, predsjednik Aleksandar Vučić i njegovi saradnici odlučili su da je sada zgodan trenutak da podignu optužnice protiv četiri hrvatska ratna komandanta", rekao je Milanović i dodao da dvojicu lično poznaje i može garantovati da niosu nacionalisti.

Milanović nije objasnio zašto su hrvatski oficiri naredili granatiranje kolone izbjeglica ali je kazao da oni nisu odgovorni nizašta.

Hrvatski predsjednik je rekao da oni neće ulaziti u ti vrstu rasprave sa Srbijom jer bi sada svako svakoga mogao da tuži.

On je grubo prokomentarisao da "Hrvatska sutra može optužiti njihovog aktuelnog predsjednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriji Hrvatske '95. godine, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pjesmi Branka Ćopića, na kojoj su se navodno dogodila ta djela u kojima su navodno poginula neka djeca".

"Žao mi zbog toga, ali za to neće odgovarati hrvatski zapovjednici iz Domovinskog rata".

Izrazio je nezadovoljstvo reakcijom hrvatske vlade i upitao šta će Hrvatska preduzeti da zaštiti svoje zapovjednike i ukazao da sad prijeti podizanje optužnica protiv generala Pavla Miljavca i admirala Davora Domazeta Loše.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:37