Julija Timošenko / - FOTO: EPA-EFE/ALEKSANDR PROKOPENKO/POOL/POOL
07/06/2024 u 22:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MUP Rusije izdao potјernicu za bivšom premijerkom Ukrajine Julijom Timošenko

Timošenkova je bila na funkciji premijera Ukrajine od februara do septembra 2005. godine, kada je njena vlada raspuštena. Ponovo je preuzela tu funkciju u decembru 2007. godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije saopštilo je da je izdalo potjernicu za bivšom premijerkom Ukrajine Julijom Timošenko.

- Julija Vladimirovna Timošenko, rođena 27. novembra 1960. godine traži se prema članu Krivičnog zakona - slijedi iz baze podataka Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije iako krivično djelo zbog kojeg se traga nije navedeno.

Timošenkova je bila na funkciji premijera Ukrajine od februara do septembra 2005. godine, kada je njena vlada raspuštena. Ponovo je preuzela tu funkciju u decembru 2007. godine.

Početkom 2010. godine kandidovala se za predsjednika Ukrajine. Prema rezultatima drugog kruga glasanja izgubila je od Viktora Janukoviča sa razlikom od 3,48 odsto. Julija Timošenko je dobila 45,47 odsto glasova, a njen protivkandidat Viktor Janukovič 48,95 odsto.

U martu 2010. godine ukrajinski parlament je raspustio vladu koju je predvodila Timošenkova. Posle ostavke, ona je najavila prelazak u opoziciju i inicirala formiranje opozicione vlade.

Pretučena premijerka Danske, uhapšena jedna osoba

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. jul 2024 07:17