Policija, ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
20/10/2023 u 14:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP Slovenije: Incident kod azila nije terorizam, molitva glasno puštana

Policija je utvrdila da je osoba u vozilu uznemiravala ljude u obližnjoj zgradi glasnim puštanjem molitve, ali, kako kažu, nije izrekla prijetnje

MUP Slovenije saopštio je da su u četvrtak, nešto prije 23 sata, obavješteni da se ispred objekta na području azila Vič nalazi vozilo slovenačkih registarskih oznaka, koje je imalo glasno uključen radio.

Kako je saopšteno, nakon toga u vozilo je ušla još jedna osoba.

Policija je utvrdila da je osoba u vozilu uznemiravala ljude u obližnjoj zgradi glasnim puštanjem molitve, ali, kako kažu, nije izrekla prijetnje, prenosi N1.

Dalje se navodi da je policija tražila od tih ljudi da izađu iz vozila, ali da oni nisu poštovali ta naređenja.

„Na licu mjesta su intervenisali i policijski pregovarač i službenici specijalne jedinice policije, koji su potom uhapsili vozača, dok je druga osoba izašla iz vozila i sklonila se u objekat, gdje je privedena“, navode iz policije.

Dodaju i da prilikom pregleda osoba i vozila nisu pronađeni opasni predmeti.

Vozač automobila, 35-godišnji državljanin Slovenije, ispitan je i, navodi se, na licu mjesta preduzete su prve hitne istražne radnje, kao i druge mjere u skladu sa zakonom.

Osumnjičenom do sada nije suđeno za krivična djela, ali mu je jednom suđeno za prekršaj sa elementom nasilja, pojašnjavaju iz policije.

Trenutno je, kažu, u toku prikupljanje obavještenja zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo špijunaža i javno veličanje terorističkih akata.

Putniku, 37-godišnjem državljaninu Maroka, koji se, navodi policija, potpuno slučajno pridružio vozaču u vozilu i bio vidno pod dejstvom alkohola, određen je pritvor do otrežnjenja zbog narušavanja javnog reda i mira i izdat mu je nalog za plaćanje kazne.

Mediji su najprije javili da je muškarac prijetio da će se raznijeti u azilu na Viču, u Sloveniji, dok je izgovarao riječi „Alahu akbar“ (Alah je veliki).

Slovenija: Muškarac prijetio u azilu, vikao „Alahu akbar“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:38