Себастијан Курц / - Себастијан Курц
25/12/2021 u 23:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након оставке: Курц нашао нови посао, сели се у САД

Иако је политици потпуно окренуо леђа Курц и даље одржава контакт са партијским колегама који су га пратили на путу ка политичком врху и веома је заинтересован за актуелна политичка догађања

Бивши аустријски канцелар Себастијан Курц брзо је пронашао нови посао након оставке, због којег ће се са породицом преселити у Сједињене Америчке Државе.

Како преносе аустријски медији, Курц је потписао уговор са фирмом која се бави инвестицијама у Америци, преноси Нова.рс.

За вријеме канцеларског мандата, он је зарађивао 312.000 еура годишње, али сада постоје предикције да ће на новом послу зарађивати знатно већу суму, те се очекује да његова плата буде око пола милиона еура годишње.

Курц и његова партнерка Сузане, са којом је недавно добио сина Константина, почетком сљедеће године ће се преселити у САД.

Након подношења оставке на канцеларску функцију, Курц је истакао да се потпуно повлачи из политике и јавног живота. Нјегов фокус у наредном периоду биће породица, а сада изгледа да је пронашао и другу, итекако исплативу занимацију.

Иако је политици потпуно окренуо леђа Курц и даље одржава контакт са партијским колегама који су га пратили на путу ка политичком врху и веома је заинтересован за актуелна политичка догађања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 20:17