Илустрација / - ГСС
21/02/2022 u 07:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наставници одвели дјецу на излет у планине: Спасилачке службе сатима извлачиле ђаке

Више од четири сатга, 22 спасиоца су спуштала тинејџере и њихове наставнике низ планину. Школа је потом новчано кажњена јер није поредузела "разумне мјере предострожности"

Једна британска школа кажњена је са 35.000 фунти након што су спасиоци позвани да помогну групи ученика и њихових необучених наставника који су остали заглављени на планини у Језерској области.

Ученици средње школе Гејтсхед Чедерабили су "доведени у озбиљну опасност" прије него што их је спасао Горски спасилачки тим Кесвик.

Више од четири сатга, 22 спасиоца су спуштала тинејџере и њихове наставнике низ планину. Школа је потом новчано кажњена јер није поредузела "разумне мјере предострожности".

Тринаест ученика било је на организованом школском излету до знаменитости Језерске области на који су их водили један наставник и један асистент, од којих ниједан није био довољно вешт или искусан да води путовање, пише Дејли мејл.

Школа је одлучила да се излет одржи у марту 2020. године, упркос упозорењима да су временски услови неодговарајући и иако дјеца нису имала оодговарајућу опрему.

(Курир)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:41