ilustracija / - Твитер
18/06/2022 u 19:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Не иду на Косово и БиХ: Британски падобранци оргијали у бази, све снимљено

- Овај батаљон има изванредну репутацију, у служби је британског народа и сваки од припадника је разочаран због губитка шансе да поново буде на задатку на Балкану, навео је Харисон у писму

Нови командант британских оружаних снага генерал Патрик Сандерс отказао је слање падобранског батаљона у БиХ и на Косово након што је у јавности објављен снимак на којем се види да падобранци учествују у оргијама у војној бази.

Како пише Инденпендент, официр падобранске јединице генерал Ендрју Харисон у писму упућеном Сандерсу навео је да је "привремено изгубио повјерење“ у јединицу Трећег падобранског батаљона.

- Овај батаљон има изванредну репутацију, у служби је британског народа и сваки од припадника је разочаран због губитка шансе да поново буде на задатку на Балкану, навео је Харисон у писму.

Он је додао да је одлука генерала Сандерса заснована на недавним дисциплинским инцидентима у касарни "Мервилле" из које су снимци касније доспијели у јавност.

На снимку који се појавио раније овог мјесеца приказана је жена која има секс са осам припадника 16. јуришне ваздушне бригаде у касарни Мервилле у Цолчестеру, Есекс, док су десетине других војника гледали, а неки их бодрили. Према Краљевској војној полицији, жена је била цивил који је наводно прокријумчарена у базу око 30 пута у протеклих пет месеци.

Снимци су били "прилично сликовити у детаљима", рекао је војни извор за Тимес, показујући сексуалне радње у различитим дјеловима касарне. Док је РМП утврдио да је оргија била споразумна, Сандерс је рекао да се та активност могла протумачити као "понижавање жена" и назвао је "неприхватљивом, корозивном и штетном по репутацију војске".

Око 300 припадника падобранске јединице требали су у септембру бити распоређени на Балкану.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 07:21