Kensingtonska palata / - SHUTTERSTOCK
11/03/2024 u 10:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Neke agencije povukle prvu fotografiju princeze Kejt poslije operacije zbog sumnje da je montirana

Fotografiju princeze od Velsa sa djecom koja je juče obišla svijet, povuklo je više novinskih agencija.

AP i još nekoliko agencija, uključujući Frans pres i Rojters, prvo su objavile sliku juče, a kasnije su je povukle zato jer izgledalo da je fotomontaža, što je dodatno podstaklo sumnje oko toga šta je sa princezom.

Slika Kejt koja sedi u stolici okružena sa svoje troje dece, koju je, kako je rečeno, slikao njen suprug Vilijam, princ od Velsa i britanski prestolonasljednik, snimljena je nedavno u Vindzoru, saopšteno je.

- Hvala vam na ljubaznim željama i nastavljenoj podršci tokom posljednja dva mjeseca," napisala je Kejt na društvenim mrežama i poželela svima srećan "Dan majki" koji se obeležavao juče u Velikoj Britaniji.

Prva fotografija princeze od Velsa nakon operacije

AP je prvo objavio sliku koju je proslijedila Kensingtonska palata. Iako nema naznaka da je fotografija lažna, AP je saopštio da je povukao zato što se pri bližem razmatranju pokazuje da je intervenisano na slici na način koji ne ispunjava standarde te novinske agencije. Na primer, slika pokazuje da lijeva ruka princeze Šarlot nije u odgovarajućoj liniji.

Kancelarija Kensingtonske palate ne radi za vikend i za sada nema odgovora na poruku ostavljenu na govornoj pošti.

Objava fotografije usledila je poslije više nedjelja spekulacija preko društvenih mreža oko toga šta se desilo sa Kejt od kada je napustila bolnicu 29. januara, nakon gotovo dvonedeljnog boravka u njoj poslije planirane operacije. Ona nije viđena u javnosti od Božića, 25. decembra.

Kensingtonska palata je u januaru jasno ukazala na vremenske okvire princezinog oporavka i naznačila da će davati dodatna saopštenja samo ako ima nešto značajno.

"Taj okvir i dalje stoji", saopštila je kraljevska palata 29. februara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:53