/ FOTO YOUTUBE SKRINšOT: BLOOMBERG MARKETS AND FINANCE
02/09/2022 u 10:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemci u nevolji dok cijene goriva rastu

Na benzinskim pumpama u Njemačkoj već se jasno vidi kraj sniženja na benzin

Odmah nakon što je vladin popust na rezervoare istekao, cijene goriva u Njemačkoj ponovno su naglo porasle upravo u vrijeme kada inflacija već pustoši domaćinstva.

Na benzinskim pumpama u Njemačkoj već se jasno vidi kraj sniženja na benzin.

Njemačka novinska agencija je u četvrtak od 6 do 6.30 sati pomoću podataka o cijenama goriva ADAC-a izvršila procjenu cijena na gotovo 400 benzinskih stanica u Minhenu, Berlinu i Hamburgu, čije su cijene na mnogim benzinskim pumpama bile znatno više nego u u istom periodu u srijedu, izvijestila je novinska služba "Tagesschau".

Premium benzin razreda E10 koštao je više od dva evra po litri u četvrtak ujutro na većini ispitanih benzinskih stanica. Dan ranije ni na jednoj ispitanoj benzinskoj pumpi cijena nije bila iznad tog praga, prenose Nezavisne.

Dizel je na većini pregledanih benzinskih stanica u srijedu već koštao više od dva evra. Cijena dizela u četvrtak je na većini benzinskih pumpi bila znatno iznad 2.10 evra, a na nekim čak i više od 2.30 evra.

Operateri benzinskih pumpi do srijede su kupovali po sniženoj poreznoj stopi i stoga u početku gas i dizel mogu prodavati jeftinije.

Dakle, moglo bi proći neko vrijeme prije nego što potrošači vide puni učinak ukidanja smanjenja poreza, takođe poznatog kao popust na rezervoare.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:23