Њемачка у страху / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO - BLUEJAYPHOTO
27/10/2021 u 12:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Њемачка неће продужити ванредно стање

Тврде да се ситуација промијенила јер је двије трећине становника вакцинисано и да ванредна епидемиолошка ситуација више није потребна за спровођење неких мјера

Немачки парламент неће продужити ванредно стање због епидемије на националном нивоу, када оно истекне наредног мјесеца, али ће на снази остати одређене санитарне мјере за сузбијање ширења коронавируса.

Посланици Бундестага су навели да, упркос порасту броја заражених, не виде потребу да се 25. новембра продужи ванредно епидемиолошко стање од националног значаја уведено у марту 2020.

Тврде да се ситуација промијенила јер је двије трећине становника вакцинисано и да ванредна епидемиолошка ситуација више није потребна за спровођење неких мјера.

За вријеме ванредног стања савезна и регионалне владе могле су да уводе мјере за сузбијање ширења заразе без одобрења парламената.

Три странке које преговарају о новој њемачкој Влади – Социјалдемократе, Зелени и Либерали, желе да промијене правац управљања епидемијом у тој земљи.

У сриједу је у Њемачкој регистровано 23.212 новозаражених, а укупно је заражено више од 4,5 милиона од почетка пандемије коронавируса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:59