/ - FOTO: UNSPLASH - AJ COLORES POLICIJA
21/02/2024 u 23:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemačka: U opsežnoj akciji uhapšeno više lica, među njima i državljanin Crne Gore

Stotine pripadnika carine jutros je upalo na 90 adresa, a sve sa ciljem razbijanja organizovane bande koja je dovodila i zapošljavala ljude na crno, uglavnom na njemačkim gradilištima

Pripadnici njemačke carine, njih 800, u opsežnoj akciji izvedenoj jutros uspjeli su da razbiju bandu koja je u jNemačkoj organizovala rad na crno i privedu 10 osoba, među kojima i državljane Crne Gore, BiH i Srbije, prenosi Kurir.rs.

Akcija je jedna od najvećih, a izvedena je koordinaciji sa javnim tužilaštvom Darmštata.

Naime, stotine pripadnika carine jutros je upalo na 90 adresa, a sve sa ciljem razbijanja organizovane bande koja je dovodila i zapošljavala ljude na crno, uglavnom na njemačkim gradilištima. Ovoj akciji prethodila je opsežna istraga, koja je sprovedena u tajnosti.

Portparol carine je rekao da su glavni ljudi ove organizovane grupe uhapšeni, ali da postoji još njih koji se vode kao osumnjičeni:

- Uhapšena su tri državljanina Srbije, trojica Hrvata, državljanin BiH te Njemac i Crnogorac. Svi oni su dobi od 28 do 57 godina. Oni su privedeni na području Frankfurt/Rajna-Majna, i biće izvedeni pred istražnog sudiju - rekao je portparol carine.

Pored ovog područja, pretresi su izvršeni i u gradu Hese, Donjoj Saksoniji te Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Pored telefona i kompjutera, u pretresenim objektima su pronađeni i naoružanje i municija, ali i oko 75.000 eura gotovine.

Ova lica se sumnjiče da su organizujući rad na crno utajili oko 10,4 miliona eura.

Carina je takođe pristupila i određenim bankovnima računima, a zaplijenili su i tri skupocjena automobila.

Kako se dalje navodi u saopštenju carine, akcija se nastavlja jer postoji sumnja protiv ukupno 34 lica, koja su zarađivala od rada na crno vršeći lažne uplate na fiktivnim fakturama. Uglavnom se radilo o oblasti građevine, gdje nije rijetkost da se radnici ilegalno isplaćuju.

Iz carine navode da su počinioci bili izuzetno dobro uigrani i organizovani, a sve sa ciljem prikrivanja krivičnih djela.

(Kurir.rs/Nezavisne novine)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 09:24