/ BICIKLO, BICIKLISTA, BICIKLISTIčKE STAZ - NENAD MANDIC
15/04/2022 u 12:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемачки министар грађанима: Возите бицикло, штедите енергију

- Сваки километар невожења аутомобила доприноси лакшем бјекству од руских испорука енергије. Такође, тиме штитимо климу, рекао је Хабек

Њемци треба да почну да штеде енергију како бисмо постали независнији од руских фосилних горива, изјавио је данас министар економије Роберт Хабек, док највећа европска економија настоји да нађе начине за смањење увоза гаса и нафте из Русије као одговор на рат у Украјини.

Хабек је рекао да би Њемачка могла да постане мање зависна ако грађани смање потрошњу енергије, предложивши им да користе воз или бицикл умјесто аутомобила кад год је то могуће.

- Сваки километар невожења аутомобила доприноси лакшем бјекству од руских испорука енергије. Такође, тиме штитимо климу, рекао је Хабек у интервјуу за ФункеМедиа групу.

Он је навео да је могуће смањење индивидуалне потрошње енергије за 10 одсто, додајући да би послодавци могли да допринесу тако што ће радницима понудити могућност да раде од куће гдје год је то могуће.

- Гдје год је то могуће, могло би поново да се ради од куће један или два дана у недјељи, у почетку на добровољној основи, рекао је Хабек.

Њемачка је, због руског напада на Украјину, под притиском да прекине куповине руског гаса и нафте, јер критичари кажу да ти приходи обезбјеђују Москви витална средства за вођење рата

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 14:18