Ilustracija / - EPA-EFE, CHEMA MOYA
05/12/2022 u 11:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nove jezive prijetnje ukrajinskim konzulatima u Španiji

Policija je zapijlenila tri koverte upućene ukrajinskoj ambasadi i konzulatima u Madridu, Barseloni i Malagi, za koje se vjeruje da sadrže oči životinja

Španska policija zapijlenila je tri koverte upućene ukrajinskoj ambasadi i konzulatima u Madridu, Barseloni i Malagi, za koje se vjeruje da sadrže oči životinja, rekao je portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

Ranije je rekao da je šest ukrajinskih diplomatskih misija u Evropi dobilo krvave pakete sa životinjskim očima.

Prije toga, paketi sa eksplozivom su slati u ambasadu Ukrajine u Madridu, oružarsku kompaniju Instalaza, Ministarstvo odbrane Kraljevine i vazduhoplovnu bazu Torehon de Ardoz.

Kasnije se saznalo da je 24. novembra španska policija presrela kovertu, vjerovatno sa „pirotehničkom supstancom“, koja je bila adresirana na španskog premijera Pedra Sančeza, prenose RIA novosti.

„Španska policija zaplijenila je u pošti tri koverte sa, kako se vjeruje, očima životinja, koje su upućene ambasadi Ukrajine u Madridu, generalnom konzulatu u Barseloni i konzulatu u Malagi. Počele su istražne radnje“, napisao je Nikolenko na svom Fejsbuk profilu.

„Ukupno imamo 21 slučaj prijetnji ukrajinskim ambasadama i konzulatima u 12 zemalja. Kao što je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao, ukrajinske diplomate se ne mogu zaplašiti niti slomiti. Nastavićemo da efektivno radimo na zaštiti Ukrajine od neprijatelja i da radimo na našoj pobjedi“, naveo je Nikolenko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:19