омикрон сој / - PIXABAY
16/01/2022 u 18:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нове мјере за улазак у Словенију

Особа коjу приликом уласка у Словениjу полициjа упути у седмодневни кућни карантин не може више да га прекине после пет дана са негативним ПЦР тестом

Важење потврде о вакцинациjи и прележаноj болести ковид-19 за стариjе од 18 година продужава се са шест на девет месеци, а одлука ће се примењивати од 1. фебруара, обjавила jе на свом званичном саjту Влада Словениjе.

Словеначке власти донијеле су и одлуку да особа коjу приликом уласка у Словениjу полициjа упути у седмодневни кућни карантин не може више да га прекине после пет дана са негативним ПЦР тестом. Одлука ступа на снагу у понедељак, 17. jануара, обjављено jе на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Словениjе, пише Н1.

Подсјетимо, у Словениjи су од 10. jануара на снази нове мјере због ширења омикрон соjа корона вируса коjе подразумијеваjу и скраћење важења негативних тестова за улазак у земљу, па тако ПЦР тест важи 48 сати, а брзи антигенски свега 24 сата.

У Словениjу jе, без карантина, могуће ући и са доказом о прележаном ковиду у последњих шест месеци, уз услов да jе од позитивног ПЦР теста прошло наjмање десет дана.

Обавезе посједовања ковид докумената за улазак у Словениjу ослобођена су дјеца старости до 12 година и путници у транзиту кроз Словениjу, у траjању не дужем од 12 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:10