Поплаве у Аустралији / - FOTO:EPA-EFE/DARREN ENGLAND
28/02/2022 u 10:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обилне кише направиле потоп у Аустралији, евакуисано десетине хиљада људи

Откако је почело невријеме прошлог четвртка, девет особа је погинуло, а спасилачки тимови су данас вршили потрагу за још четири особе чији је нестанак пријављен, пренио је Ројтерс

Десетине хиљада људи је морало да се евакуше након што су обилне кише погодиле данас источну обалу Аустралије.

Дошло је до потопа у појединим градовима, а становници су морали да се пењу на врхове својих кућа, саопштили су локални званичници.

Откако је почело невријеме прошлог четвртка, девет особа је погинуло, а спасилачки тимови су данас вршили потрагу за још четири особе чији је нестанак пријављен, пренио је Ројтерс.

Премијер Скот Морисон, који је назвао невиђене падавине "метеоролошком бомбом", рекао је да ће војска бити распоређена у најпогођенијим областима како би водила спасилачке операције.

Аустралијска метео служба навела је да и даље постоји опасност од нових поплава на сјеверу државе Нови Јужни Велс (NSW), пошто се невријеме помјерило ка југу, из државе Квинсленд.

"Оно што видимо данас је без преседана и упозорење које смо добили од метеоролога је да можемо да очекујемо да ће ствари бити још горе", изјавио је премијер NSW у телевизијском обраћању.

Бризбејнска ријека у главном граду Квинсленда се излила данас, па су улице у Бризбејну, трећем највећем граду Аустралије, поплављене.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:13