/ - Ελληνική Αστυνομία
10/12/2021 u 18:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одузето 900 лажних докумената: Продавали их за 300 до 1.200 еура

Грчка полиција ухапсила је двије особе

Одељење за управљање имиграцијом Дирекције за странце Атике, у сарадњи са Националном обавјештајном службом и Управом за посебне злочине насиља, разбило је криминални круг који је био активан поводом фалсификовања и трговином путницима, идокумената као и кретањем миграната. Ухапшена су два страна држављанина.

- Тачније, чланови организације су, да би постигли свој циљ, имали различите улоге, а двојица ухапшених су преузели прикупљање, прикривање и продају путних исправа. У почетку су осигурали велику количину таквих докумената, а затим их у великим количинама дистрибуирали другим мрежама трговине мигрантима. Цијена сваког документа се кретала од 300 до 1.200 еура, у зависности од врсте и земље поријекла- наводе у саопштењу.

У оквиру извршених увиђаја у једној кући пронађено је више од 900 путних предмета и сл. документи углавном из разних европских и трећих земаља. Међу њима је, макроскопским и архивским провјерама, од почетка констатовано постојање фалсификованих докумената, док се вриједност свих одузетих процјењује на више од 400.000 еура.

- Одузето је: 627 личних карата, 111 пасоша, 77 конзуларних виза, 48 возачких дозвола и регистрација, 5 боравишних дозвола и посебна лична карта за странце, 2 потврде о регистрацији држављана треће земље, 2 захтјева за међународну заштиту и образац захтјева за азил, европска здравствена карта,ГПС, 2 таблета, 7 мобилних телефона и СИМ картица, 8 ножева и склопљени бодеж, 2.450 еура и ауто- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:09