/ - SHUTTERSTOCK
07/06/2023 u 19:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Operacija pape završena bez komplikacija

Zbog hirurške intervencije papa će ostati nekoliko dana u bolnici.

Operacija pape Franje obavljena pod opštom anestezijom završena je bez komplikacija, objavio je danas Vatikan.

- Intervencija je završena, odvijala se bez komplikacija i trajala je tri sata - saopštila je pres služba Svete stolice. Zbog hirurške intervencije papa će ostati nekoliko dana u bolnici.

Ranije je javljeno da su iz predostrožnosti otkazane papine obaveze do 18. juna da bi 86-ogodišnji papa imao vremena za oporavak.

Izvršena je operacija kile u trbušnom zidu. Operacije kile rijetko se obavljaju po hitnom postupku, ali je ova procedura izgleda bila dosta hitna pošto je zakazana samo dan pošto je papa otišao u bolnicu na preglede. Njegovi ljekari su vjerovatno htjeli da mu daju dosta vremena da se oporavi uoči punog rasporeda putovanja ovog ljeta.

Papa je patio od bolne i sve gore hernije koja se formirala iznad ranijeg ožiljka, kako se vjeruje od njegove operacije debelog crijeva 2021. godine. Stručnjaci kažu da je formiranje kile poznata komplikacija operacije crijeva.

Papa je otišao u bolnicu Đemeli juče za ranije nenajvljene kontrole, vratio se u Vatikan i održao audijenciju jutras a onda je otišao pravo nazad u bolnicu za hiruršku proceduru.

Prema crkvenom pravu papa ostaje na čelu Vatikana i Katoličke crkve sa 1,3 milijardi sljedbenika čak i kada je bez svijesti u bolnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. septembar 2023 16:48