Виктор Орбан / - ФОТО: Н1
19/05/2022 u 14:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Орбан: Европски и амерички конзервативци мораjу да удруже снаге

Орбан jе рекао да идући амерички предсjеднички избори, на коjима би Доналд Трамп могао поновно да покуша да уђе у Биjелу кућу, и избори за Европски парламент чине ту годину важном

Конзервативци у Европи и Сjедињеним Државама мораjу се заjедно борити како би "поновно освоjили" институциjе у Вашингону и Бриселу од либерала коjи приjете западноj цивилизациjи пред изборе 2024., рекао jе мађарски премиjер Виктор Орбан.

Орбан jе рекао да идући амерички предсjеднички избори, на коjима би Доналд Трамп могао поновно да покуша да уђе у Биjелу кућу, и избори за Европски парламент чине ту годину важном.

Орбан jе то рекао у говору на конференциjи конзервативаца ЦПАЦ (Conservative Political Action Conference), наjважниjем америчком конзервативном скупу, одржаном у Будимпешти. То jе прва конференциjа ЦПАЦ-а у Европи.

- Прогресивни либерали, омамљени неомарксисти коjи будни сањаjу, људи коjе финанцира Џорџ Сорош (George Soros) и промотери отворених друштава... желе да униште западни начин живота коjи ви и ми толико волимо. Морамо да координирамо кретање наших снага суочаваjући се с великим тестом, 2024. ће бити одлучуjућа година - рекао jе. 

Орбан jе на изборима у априлу добио нови мандат, четврти заредом.

Он jе изнио 12 тачака за коjе тврди да су кључне да би се обезбиједила доминациjа конзервативизма, укључуjући политику вођену њиховим начелима, заштиту националних интереса и контролу над медиjима.

- Морамо поновно освоjити институциjе у Вашонгтону и Бриселу - рекао jе.

Конференциjа ЦПАЦ први jе пут одржана 1974. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:38