Виктор Орбан / - ФОТО: Н1
26/03/2022 u 11:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Орбан: Мађарска жели да је подаље од руско-украјинског рата

Истакао је да Мађарска сваки пут изнова мора да се залаже за сопствене националне интересе

Ми, Мађари, кажемо да се у нашем комшилуку води руско-украјински рат, тако да не можемо бити равнодушни. Милиони људских патњи и проблема на једној страни, а на другој страни су мађарски интереси, који увијек могу бити угрожени ратом у сусједству. Значи да смо у опасној ситуацији, поручио је данас на Фејсбуку премијер Мађарске Виктор Орбан.

 - Али ми стојимо на страни Мађарске. Из мађарске главе, на ову ситуацију гледамо из мађарске перспективе. Помажемо онима који су у невољи, али желимо да спроведемо, заштитимо сопствене националне интересе. Постоје земље које би жељеле да НАТО или Европска унија донекле или чак насилно буду дио сукоба. А постоје земље, попут Мађарске, које желе да остану подаље од овог рата. Ова дебата је отворенија и скривенија, али је у току - нагласио је он.

Истакао је да  Мађарска сваки пут изнова мора да се залаже за сопствене националне интересе.

 - Зато је свеједно какву владу Мађарска има. Влада која се залаже за националне интересе или она која жели да плива заједно са старјешинама или другим државама које имају ауторитет за њих у подређеној улози. Ми смо власт која се залаже за националне интересе и желимо то да урадимо у наредном периоду. Одговор на питање на чијој је страни Мађарска је да је Мађарска на страни Мађарске - поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:34