KRALJICA ELIZABETA/ - INSTAGRAM / - KRALJICA ELIZABETA/ - INSTAGRAM
17/09/2022 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Osim šešira posjedovala je mnogo kruna i ogrlica: Ko nasleđuje sav nakit kraljice Elizabete

Kolekcija od 16 tijara, 98 broševa, 46 ogrlica i 27 narukvica, napravljene od najimpresivnijeg kamenja na svijetu, ali među ovim nakitom nalazi se i prsten koji je najviše povezan sa kraljicom Elizabetom II

Lična kolekcija nakita kraljice Elizabete II je riznica poklona, istorijskih komada stečenih od prognanih rođaka i porodičnog nasleđa, koji će se dijeliti nakon njene smrti.

Dok krunski dragulji ostaju u vlasništvu monarhije, a carska državna kruna, prelazi i uručuje se kralju Čarlsu III. Očekuje se da će više od 300 komada ličnog nakita, biće podijeljeno između Elizabetine djece.

Kolekcija od 16 tijara, 98 broševa, 46 ogrlica i 27 narukvica, napravljene od najimpresivnijeg kamenja na svijetu, ali među ovim nakitom nalazi se i prsten koji je najviše povezan sa kraljicom Elizabetom II.

Kada je 9. jula 1947. godine objavljena vjeridba princa Filipa i tadašnje princeze Elizabete, budući monarh je nosio okrugli dijamantski prsten od tri karata, sastavljen od centralnog kamena okruženog sa 10 manjih dijamanata. Bio je to njen stalni blistavi saputnik.

Kraljica Marija je naručila tijaru, da liči na istu koju je njena baka imala. Tijara sa čvorovima. Kada je kraljica Marija umrla 1953. godine, tijaru je naslijedila kraljica Elizabeta II i nosila ju je 50-ih godina. Tijara je stekla globalno priznanje kada je pozajmljena princezi Dajani, koja se žalila na njenu težinu i ljuljanje bisera.

Poslednjih godina tijara je pozajmljena Katarini, koja nije imala primjedbe.

Kraljica Elizabeta nikada nije viđena da nosi tu tijaru, pozajmivši je svojoj sestri princezi Margaret i ćerki princezi Ani, prije nego što ju je pozajmila Katarini.

Kraljica Elizabeta na dan svog vjenčanja, njena tijara je pukla. Tu istu je naručila kraljica Marija, koristeći dijamante koji su bili dio ogrlice.

(STIL)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jun 2024 05:38