/ - ILUSTRACIJA YOUTUBE
04/01/2022 u 14:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Основали компанију за жељезнички превоз од Кине до Балкана

Заједничко улагање, које дјелује као један од елемената стране пословне стратегије РЗД-а, има за циљ да капитализује одрживи раст трговине између Кине и Европе

Руске жељезнице (РЗД), подружница Аустријске савезне жељезнице (ÖББ) Rail Cargo Group (РЦГ) и мађарска ЦЕР Cargo Holding потписали су трилатерални споразум о оснивању заједничког предузећа за жељезнички теретни промет како би промет између Европе и Азије био привлачнији.

Заједничко улагање, које дјелује као један од елемената стране пословне стратегије РЗД-а, има за циљ да капитализује одрживи раст трговине између Кине и Европе те да пружи конкурентне и поуздане жељезничке услуге превоза терета између Кине, Русије и Европске уније.

Такође ће дјеловати као шпедитер и логистички координатор терета који се превози из кинеских покрајина у јужну Европу и Балкан, а послује кроз Русију и Мађарску, преноси SEEbiz.

Споразум су у Будимпешти 14. децембра потписали предсједник ЦЕР Cargo Holdinga, Glaszlo Horvath, извршни директор РЗД Logistics, Дмитрy Мурев, и извршни директор РЦГ-а, Clemens Forst, на свечаности којој је такође присуствовао замјеник руског министра саобраћаја, Владимир Токарев, први замјеник предсједника Управе РЗД-а Сергеy Павлов, замјеник премијера Мађарске и министар финансија, Михалy Варга, и мађарски министар иновација и технологије, Laszlo Palkovics.

Форст је на Twitteru објаснио да ће заједнички подухват настојати трансформисати руту преко Украјине и Мађарске у другу, главну осу која би довела до нових капацитета, брзог времена транспорта и учинковите даљње дистрибуције у Европи.

- Копнени мост између Европе и Азије је од огромне важности у повезивању дотичних заједница-написао је Форст на Twitteru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:06