/ Отац несталог Матеја Перише(- ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН ТВ ПРВА)
17/02/2022 u 13:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отац несталог Матеја: Провјерава се информација да је Матеј у Минхену, сваки дан добијамо нове дојаве

Ненад Периш не може да мирује и обилази мјеста гдје је био Матеј, надајући се да ће пронаћи неки траг који би га могао одвести до сина

Ни 48 дана након нестанка Матеја Периша у Београду нема нових информација које би могле да укажу шта се тачно догодило у ноћи нестанка младића из Сплита, преноси B92.

У потрагу и провјеру информација укључено је и Министарство унутрашњих послова Републике Хрватске, које се обавезало да провјери информација из Њемачке према којима је Матеј виђен у Минхену, преноси Слободна Далмација.

Матејев отац Ненад каже да је разговарао са хрватско полицијом о дојави из Минхена.

У потрагу и проверу информација укључено је и Министарство унутрашњих послова Републике Хрватске, које се обавезало да провери информација из Немачке према којима је Матеј виђен у Минхену, преноси Слободна Далмација.

Матејев отац Ненад каже да је разговарао са хрватско полицијом о дојави из Минхена.

Ненад каже да се труди да провјери сваку ситницу, у нади да би то могло довести до проналаска његовог сина.

-Замолио сам српску полицију да провјери информацију да су нека врата на траси којом је Матеј ишао у ноћи нестанка била отворена, иначе затворена. Немам велика очекивања од ове информације, али покушавамо да све то провјеримо- каже Периш.

Ненад Периш не може да мирује и обилази мјеста гдје је био Матеј, надајући се да ће пронаћи неки траг који би га могао одвести до сина.

-У понедељак смо се са пријатељем возили до Ђердапа, у правцу Румуније. Отишао сам да видим простор иза Панчевачког моста, иза Смедерева. Дунав је огромна ријека, има милион притока, бескрајан је- каже Ненад Периш.

Свакодневно добија поруке подршке из Хрватске и Србије, али и из читавог региона.

-Не знам одакле људима мој број мобилног телефона, али те поруке ме спречавају да издржим све ово, ову патњу и агонију. Прије два дана пробудила ме порука која ми је у касним вечерњим сатима послата из Загреба: "КБЦ Ребро" је у мислима и молитви с вама. Сигурно ћете добити милион порука, па нека ова порука буде међу њима. Имамо видјели многа чуда и наде. Хируршки дежурни тим вам жели лаку ноћ."

Ненад каже да је дирнут овом бригом непознатих људи.

-Наравно, одговорио сам и захвалио се људима из "Ребара“, написао сам им да ћу њихову поруку памтити до краја живота. Такве ствари ме јако емотивно дирну и тада постајем свјестан да су уз мене и моју породицу многи људи које познајем и не познајем, да нисам сам - рекао је он.

Мистериозни нестанак Матеја Периша и даље заокупља и хрватску и јавност у региону, а српска полиција чини све што је у њеној моћи да Матеја пронађе.

На крају је Ненад Периш рекао да му велику утјеху пружа вјера.

Он редовно одлази у цркви Св. Анте у Београду.

-Дружим се са нашим свештеницима и веома сам импресиониран њиховим унутрашњим миром који успевају да остваре. Зато се молим сваки дан, то ми даје снагу и унутрашњи мир, који ми је сада толико потребан- закључио је Ненад Периш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:45