/ ilustracija - PHOTO BY L.FILIPE C.SOUSA ON UNSPLASH
14/03/2023 u 17:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otkazuju se svi letovi i staju svi brodovi u Grčkoj zbog štrajka

U direktnom sudaru putničkog i teretnog voza 28. februara kod grada Larisa poginulo je 57 ljudi, a desetine su povrijeđene

Dolazni i odlazni letovi na grčkim aerodromima biće obustavljeni u četvrtak, 16. marta, kada je najavljen 24-časovni štrajk kontrolora leta i radnika civilne avijacije zbog željezničke nesreće prošlog mjeseca.

U direktnom sudaru putničkog i teretnog voza 28. februara kod grada Larisa poginulo je 57 ljudi, a desetine su povrijeđene.

Generalni štrajk, koji su sazvali najveći sindikati privatnog i javnog sektora u zemlji, posljednji je u nizu postupaka protiv konzervativne vlade i političkog sistema koji je stalno ignorisao apele sindikata zbog mjera bezbjednosti, prenose Nezavisne.

Neimenovani zvaničnik uprave civilnog vazduhoplovstva izjavio je za Rojters da će svi letovi biti obustavljeni 16. marta i samo će biti dozvoljeni letovi aviona sa presjedanjem, kao i hitni i letovi koji se tiču akcija potrage i spasavanja.

Kompanije "Egejan erlajnz" i "Olimpik er" saopštile su da su bile prisiljene da otkažu sve domaće i međunarodne letove tog dana. Štrajk će se odraziti na stotine letova širom zemlje na oko 40 aerodroma, piše Srna.

Osim toga, zbog štrajka će i brodovi ostati u lukama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:54