Борут Пахор / - слободни иѕвори
28/12/2021 u 10:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пахор најавио повлачење из политике

Пахор је уз пет година старијег премијера Јанеза Јаншу један од најдуговјечнијих словеначких политичара ове генерације

Словеначки предсједник Борут Пахор, кому наредне године истиче други узастопни мандат, изјавио је да нема планове у вези са политиком и да је задовољан оним што је у десет година као предсједник државе остварио.

- Врло ми је важно да до последњег дана идуће године обављам свој посао тако да с овог мјеста одем задовољан - казао је у традиционалном предновогодишњем разговору за словеначку телевизију Пахор коме крајем идуће године истиче мандат.

- Тада ћу након десет година моћи да кажем: оно због чега си се надметао за ову позицију си више-мање постигао и сада можеш мирне савјести отићи - казао је Пахор.

- Више немам планова повезаних са словеначком политиком- казао је Пахор који ће након одласка из предсједничке палате имати 59 година, не изјашњавајући се чиме ће се касније бавити, преноси Хина.

Пахор је уз пет година старијег премијера Јанеза Јаншу један од најдуговјечнијих словеначких политичара ове генерације. Био је предсједник парламента, предсједник владе, али и лидер опозиције, те непуни мандат и посланик у Европском парламенту, након чега је 2012. године победио на парламентарним изборима ранијег предсједника Данила Турка у другом изборном кругу. Словенија ће наредне године три пута на биралишта, најприје на парламентарне, а на јесен и на предсједничке и локалне изборе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:11