/ - FOTO: POLICIA.GOV.CO
10/01/2022 u 13:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пала тона кокаина: Товар био намијењен балканском нарко-картелу

Прелиминарна истрага, утврдила је да је кокаин био намијењен Европи, и да би отишао пут Италије, Француске и Њемачке

Колумбијска управа за борбу против наркотика, у луци Буенавентура, прије два дана открила је контејнер у којем је била сакривена тона кокаина који је требало да отпутује на Балкан и, како се основано сумња, заврши у складиштима "кавачког клана", одакле би био растурен широм региона.

- Препродајом читавог контејнера кокаина из Латинске Америке балкански клан, како га крсте колумбијски медији, инкасирао би баснословних 75 милиона долара- навели су из тамошње полициjе.

Најзаслужнији за поменуту велику заплијену дроге, поред људских ресурса, јесу и истренирани полицијски пси-трагачи, који су нањушили да се у пошиљци коже и крзна крије најтраженија дрога, коју зову и дрога богатих, пишу колумбијски портали.

image

 

 

 

- FOTO: POLICIA.GOV.CO

- Товар је био намијењен балканском нарко-картелу и умало се није укрцао на брод који би дрогу одвезао до Бугарске, па тајним каналима даље ка југу и западу Европе. Специјалци из полиције који раде на сузбијању кријумчарења наркотика су детаљно претражили пошиљку и изврнули сву робу, гдје су пронашли пластичне фолије, односно пакетиће с бијелом супстанцом, за коју је након тестирања утврђено да је кокаин. Пошиљка дроге је била тешка једну тону - пренио је сајт caracol.com.co

Прелиминарна истрага, како тврди поменути портал, утврдила је да је кокаин био намијењен Европи, и да би отишао пут Италије, Француске и Њемачке. Није искључено да су овај товар упаковали припадници колумбијског клана "Del Golfo" чији је вођа Дарио Усуга, звани Отонијел, ухапшен 24. октобра. За Отонијела је радило близу 3.500 људи.

- Колумбијска мафија има пет главних савезника за шверц кокаина на различитим географским ширинама: у Мексику, у картелима Халиско Нуева Генерасиони Синалоа, у Европи калабријску и сицилијанску мафију и мреже за трговину дрогом на Балкану - навели су из колумбијске полиције по хапшењу вође "Дел Голфа", преноси Курир.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:47