/ фото: POLICíA NACIONAL
28/06/2021 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Пало 190 килограма кокаина: Шпанска полиција ухапсила Нигеријца

Када су истражитељи успјели да открију који је контејнер у коме је била сакривена дрога, она је већ кренула трговачким бродом

Шпанска национална полиција је пресрела у Бенину, уз сарадњу власти те афричке земље, пошиљку од 190 килограма кокаина сакривену у два контејнера из Бразила која се зауставила у луци Las Palmas de Gran Canaria.

image
фото: POLICíA NACIONAL

Како је саопштено из тамошњег Министарства унутрашњих послова, истрага која је омогућила заплијену дроге укључила је Цивилну гарду, Службу царинског надзора, Национални полицијски корпус и Националну агенцију за криминал Уједињеног Краљевства.

- Операција је започета када су безбједносне снаге дошле до информација о скором уласку у луку Ла Луз у Лас Палмас де Гран Канарија пошиљке дроге скривене у контејнерима из Сантоса. Када су истражитељи успјели да открију који је контејнер у коме је била сакривена дрога, она је већ кренула трговачким бродом према луци Котоноу, у Бенину- пише портал canarias7.es.

image
фото: POLICíA NACIONAL

Уз дозволу власти те земље, контејнер је прегледан у Котонау и откривено је 40 пакета од по једног килограма кокаина.

image
фото: POLICíA NACIONAL

- Отприлике мјесец дана касније, а захваљујући горе поменутој сарадњи, полицијске власти Бенина наставиле су са прегледом другог контејнера који је путовао истом рутом као и претходни, напуштајући Бразил, заустављајући се у транзиту у луци Ла Луз и коначно одредиште у Котоноу, што је резултирало заплијеном150 килограма кокаина. Ухапшен је мушкарац поријеклом из Нигерије- саопштиула је тамошња полиција.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

16. septembar 2021 23:41