Unspalsh, ilustracija
23/08/2021 u 20:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пандемија: Карантин за више од 600 словенских ученика након излета у Грчку

Од свих организатора таквих излета очекујемо да се опамете и коначно схвате да су државе на црвеној листи опасне, казао је Крек

Словенске здравствене власти у понедјељак су поново упозориле на ризик путовања у епидемиолошке "црвене" дестинације у Европи, након што су нове заразе откривене у скупини од преко 600 младих и њихових пратилаца који су боравили на излету у Грчкој, преноси Avaz.ba.

-Ријеч је о матурантима који су средином мјесеца боравили у грчким љетовалиштима, највише на отоку на Крфу. Међу њима је већ потврђено 42 позитивних на коронавирус, а десетодневни карантин одређена је за више од 600 особа, међу којима су и контакти које су имали у Словенији-казао је у изјави новинарима у понедјељак Милан Крек, директор Националног Института за јавно здравље.

-Од свих организатора таквих излета очекујемо да се опамете и коначно схвате да су државе на црвеној листи опасне - казао је Крек, додавши да се од туристичких агенција очекује да таквим путовањима не угрожавају епидемиолошку ситуацију у Словенији.

У Словенији су у задња 24 сата са 754 ПЦР теста потврдили 116 зараза, а један обољели од Ковида је умро.

Расте и број хоспитализираних који је сада 75, од чега 18 на интензивним одјелима, а 14-дневна инциденција зараза на сто тисућа становника повећала се на 166.

Уз такав развој ситуације Словенија ће се ускоро наћи на црвеној епидемиолошкој листи према критеријима Европског центра за контролу болести, преноси Хина писање словенских медија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 09:35