ПАПА ФРАЊО/ - ИНСТАГРАМ / -ПАПА ФРАЊО/ - ИНСТАГРАМ
23/11/2022 u 16:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Papa Franjo: Pomolimo se za mir u svijetu i kraj svih sukoba

U nekim medijima ova je papina izjava protumačena kao svojevrsno povezivanje onoga što Ukrajinci danas proživljavaju s tragedijom Gladomora u Staljinovo doba

Poglavar Rimokatoličke crkve i Vatikana papa Franjo odao je počast žrtvama Gladomora (Holodomor) i pomolio se za okončanje aktuelnog rata i stradanja ljudi u Ukrajini.

Papa Franjo i danas je održao plenarne prijeme na poznatom vatikanskom Trgu svetog Petra, a u govoru se osvrnuo na dešavanja u Ukrajini te je podsjetio da se bliži godišnjica tragedije Gladomora, koja se dogodila u 1932.-1933. godine, takođe u Ukrajini.

- Pomolimo se za mir u svijetu i kraj svih sukoba, s posebnim spomenom na strašne patnje koje je pretrpio izmučeni i voljeni ukrajinski narod. Razmišljajmo o izmučenoj Ukrajini. Ove subote je godišnjica strašnog genocidnog Gladomora kojeg je Staljin umjetno izazvao kao masakr glađu. Pomolimo se za žrtve tog genocida i za mnogu ukrajinsku djecu, žene i starije ljude koji su žrtve današnje agresije - rekao je papa Franjo.

U nekim medijima ova je papina izjava protumačena kao svojevrsno povezivanje onoga što Ukrajinci danas proživljavaju s tragedijom Gladomora u Staljinovo doba.

Grupa Ukrajinaca, koji su jutros prisustvovali prijemu u Vatikanu, zatražila je pomoć pape da spasi njihovu djecu, navodeći da su živa i u rukama Rusa već sedam mjeseci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:24