/ EPA-EFE - MAXIM SHIPENKOV
09/09/2022 u 17:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Patrijarh Kiril: Kraljica Elizabeta simbol stabilnosti i primjer najdubljeg intelekta

On je prenio svoje iskreno saučešće kralju i svim stanovnicima Velike Britanije i poželeo Čarlsu III pomoć u njegovoj službi kao monarhu

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril izrazio je saučešće kralju Čarlsu III zbog smrti njegove majke, kraljice Elizabete Druge, uz napomenu da je ona uvijek simbolizovala stabilnost, kontinuitet i održivost istorijskih tradicija za cijeli evropski kontinent, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ruske pravoslavne crkve.

- Vaša preminula majka bila je monarh sa najdužim stažom u istoriji Kraljevine. Njena vladavina je bila epoha kada su se ekonomska, socijalna i druge sfere zemlje dinamično razvijale. Tokom tog perioda, Njeno Veličanstvo je ostalo simbol stabilnosti, kontinuiteta i održivosti vjekovne istorijske tradicije kako za njenu otadžbinu tako i za cijeli evropski kontinent. Politički lideri i šefovi svjetskih sila su se prema njoj odnosili sa velikim poštovanjem. Čuvam najtoplije uspomene na njenu posjetu Rusiji 1994. godine, naveo je patrijarh u poruci saučešća, prenio je ruski TASS.

On je podsjetio da je lično poznavao kraljicu Elizabetu II i da se sa njom sreo tokom svog četvorodnevnog boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu u oktobru 2016. godine.

- Priznajem da je bila veoma otvorenog srca i društvena osoba, vešta u razumjevanju ljudi, primjer najdubljeg intelekta i najviše kulture, rekao je patrijarh.

On je prenio svoje iskreno saučešće kralju i svim stanovnicima Velike Britanije i poželeo Čarlsu III pomoć u njegovoj službi kao monarhu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 05:37