/ - FOTO: RTCG.ME
27/10/2021 u 14:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пицула: Налазе из "Пандора папира" треба схватити озбољно

Осврћући се на дешавања на Цетињу приликом устоличења митрополита Јоаникија, извјестилац за Црну Гору поручује да "све док се објективмном истрагом не санирају посљедице догађаја Црна Гора ће трпјети велику репутацијску штету“

Налазе из истраживања познатог као ,,Пандора папири” требало би схватити јако озбиљно, поручује извјестилац Европског парламента за Црну Гору Тонино Пицула, уз напомену да случај не може коментарисати док се не спроведу истраге.

-Постоји интересовање медија за аферу Пандора папири, што је јако добро. Надам се да ће полицијска истрага бити на истом нивоу као очекивање јавности”-казао је Пицула за Radio Crne Gore, преноси портал РТЦГ.

Пицула изражава жаљење због чињенице да се један дио политичара, укључујући доносиоце одлука на високом нивоу ЕУ појављује у ,,пандора папирима”

-Позвали смо власти укључених држава и све релевантне институције да спроведу истраге у свим преступима на темељу чињеница да су политичари у тим документима споменути због наводне умијешаности у ,,оф шор” трансакцијама. Управо је моја група, социјалисти и демократе, снажно инсистирала на доношењу резолуције, али и јакој политичкој осуди и позиву на истраге. Видјећемо шта ће се догодити у скоријој будућности-саопштио је извјестилац Тонино Пицула.

Пицула истиче да је јако важно разријешити и аферу "прислушкивање”.

-Не могу коментарисати актуелне истраге, али је овдје од кључне важности што прије расчистити ситуацију јер се ради о озбиљним оптужбама за криминал које обухватају и неке бивше функционере, и то је безбједносни изазов за Црну Гору, на који се мора што прије одговорити, наравно, правосудникм инструментима и без политичке манипулације- саопштио је Пицула.

Осврћући се на дешавања на Цетињу приликом устоличења митрополита Јоаникија, извјестилац за Црну Гору  поручује да "све док се објективмном истрагом не санирају посљедице догађаја Црна Гора ће трпјети велику репутацијску штету“.

-Такав тип политичке инструментализације или злоупотребе вјерских манифестација који се претворио у насиље никако не приличи земљи која је већ остварила неке важне и релевантне амбиције на досадашњим етапама пута према чланству у ЕУ-закључује Пицула.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:56