Андреј Пленковић / - РТРС
14/05/2022 u 19:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пленковић: Значаjно што су Хрвати добили представника у Влади Црне Горе

Пленковић jе казао да ће Влада на чиjем jе челу наставити да брине о Хрватима изван граница Хрватске и да ће Хрвати у Црноj Гори имати и убудуће jасну и недвосмислену подршку

Хрватски премиjер Андреj Пленковић казао jе да jе значаjно то што хрватска национална заjедница има представника у Влади Црне Горе.

Како jе саопштено из Хрватске грађанске инициjативе (ХГИ), Пленковић jе то казао на састанку са лидером те странке и министром без портфеља у црногорскоj Влади Адриjаном Вуксановићем, коjи борави у службеноj посjети Загребу.

Наводи се да jе Пленковић изразио задовољство што Хрвати имаjу представника у црногорскоj Влади и честитао Вуксановићу на именовању.

- Он jе истакао значаj што jе хрватска национална заjедница добила министра у извршноj власти, а што ће доприниjети њеном jачању и даљоj афирмациjи - каже се у саопштењу.

Пленковић jе казао да ће Влада на чиjем jе челу наставити да брине о Хрватима изван граница Хрватске и да ће Хрвати у Црноj Гори имати и убудуће jасну и недвосмислену подршку.

Вуксановић jе захвалио Пленковићу на интензивноj подршци хрватскоj заjедници у Црноj Гори, као и самоj Црноj Гори у процесу приступања Европскоj униjи.

Он jе, како се наводи, захвалио и Пленковићу што релациjе између хрватске заjеднице у Црноj Гори и институциjа у самоj Хрватскоj, надилазе уставну обвезу према коjоj Влада мора бринути о Хрватима ван граница те државе.

Ради се, како jе рекао, о односу дубоког и искреног заjедништва, што jе велика снага и надахнуће црногорским Хрватима.

- Вуксановић jе истакао задовољство због приjатељских односа Црне Горе и Хрватске, а посебно jе нагласио помоћ коjу пружа Влада на чиjем jе челу Пленковић Црноj Гори, а што Хрвате у Црноj Гори чини поносним -наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаjе да ће ХГИ и убудуће давати своj препознатљив допринос у снажењу приjатељства Хрватске и Црне Горе, као што то ради од свог оснивања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:08