Poginula 63 migranta, uključujući 14 djece / Twitter/Printscreen
28/02/2023 u 15:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poginula 63 migranta, uključujući 14 djece

Italijanska obalna straža navela je da je uspjela spasiti 81 osobu, uključujući i one koji su uspjeli doći do obale nakon što je brod potonuo, a 20 preživjelih je poslano u bolnice

Broj poginulih u potonuću broda s ilegalnim imigrantima u blizini obale Kalabrije, u južnoj Italiji, popeo se na 62, uključujući 14 djece.

Italijanska obalna straža navela je da je uspjela spasiti 81 osobu, uključujući i one koji su uspjeli doći do obale nakon što je brod potonuo, a 20 preživjelih je poslano u bolnice.

Oni su dodali je da većina migranata koji su bili na brodu dolazi iz Sirije, Avganistana, Irana, Somalije i Pakistana te da se operacije potrage nastavljaju, uz napomenu da visoki valovi otežavaju rad spasilačkih ekipa.

Pakistansko ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da je brod prevozio 20 osoba, od kojih je 16 spašeno, a 4 se vode kao nestale.

Iz Crvenog krsta ističu da su svi preživjeli odrasli te da su sva djeca uvrštena, bili na listi nestalih ili mrtvih, uz napomenu da je jedno od stradale djece bilo dojenče od svega nekoliko mjeseci.

Italijanski zvaničnici strahuju da bi broj mrtvih mogao premašiti 100, budući da su neki preživjeli rekli da je u brodu koji je napustio Tursku bilo između 140-180 migranata, prenosi "Saba".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. septembar 2023 18:24