ублажавање мјера / фото:UNSPLASH
24/03/2022 u 11:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пољска попушта мјере: Маске више нису обавезне, укинут карантин за туристе

Пољски министар здравља казао је да jе друга одлука да се укине изолациjа код куће и карантин за људе коjи бораве у истом простору (са зараженима) и сви карантини за људе коjи улазе у Пољску

Пољска ће укинути обавезу ношења маски у затвореном простору, осим у здравственим установама и укинути карантин за туристе и људе коjи бораве у истом простору са зараженима, изjавио jе данас пољски министар здравља Адам Ниеђиелски.

- Одлучио сам да од 28. марта уведем двије измјене – укидање обавезе ношења маски, под условом да се то не односи на здравствене установе - рекао jе Ниеђиелски, пренио jе Роjтерс.

Навео jе да jе друга одлука да се укине изолациjа код куће и карантин за људе коjи бораве у истом простору (са зараженима) и сви карантини за људе коjи улазе у Пољску.

Ниеђиелски jе казао да мигрантска криза, коjа jе избила као резултат напада Русиjе на Украjину, ниjе довела до повећања броjа заражених од корона вируса, упркос томе што jе преко два милиона избјеглица стигло у Пољску од 24. фебруара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:35