/ - FOTO: EPA
18/09/2023 u 14:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poljska: U podrumu pronađeni ostaci tri bebe, uhapšeni otac i ćerka

Pjotr Gerašik optužen je za tri ubistva te incestuozne odnose s ćerkom Paulinom i još jednom drugom ćerkom

Ostaci tijela troje novorođenčadi umotani u plastične vreće pronađeni su plitkim grobovima u podrumu kuće u selu Černiki na sjeveru Poljske.

Pjotr Gerašik (54) i njegova ćerka Paulina Gerašik (20) uhapšeni su zbog sumnje da su bili u incestuoznom odnosu te da su ubili novorođenčad.

Pjotr Gerašik optužen je za tri ubistva te incestuozne odnose s ćerkom Paulinom i još jednom drugom ćerkom. Paulina Gerašik optužena je za dva ubistva i incestuozni odnos sa svojim ocem.

Pjotr i Paulina roditelji su dvoje od troje ubijene djece, a njihova veza je navodno bila sporazumna.

Gerašik i njegova druga ćerka roditelji su trećeg djeteta. Ta njegova ćerka je ostala trudna nakon što ju je prisilio na seksualni odnos. Tužioci sumnjaju da on ubio treće novorođenče.

Nakon što mu je prije otprilike 15 godina preminula supruga, Pjotr Gerašik doselio se u Černiki kako bi se brinuo za svoju djecu.

- Otac je ostao sam s djecom. Bilo ih je mnogo, 10 ili 12. Najstarija su već odselila. Piotr je ostavljao dobar utisak. Dvorište je bilo neuredno, ali je instalirao nove prozore. Nije bilo naznaka da je konzumirao alkohol. Vodio je djecu u šetnje i u šumu kako bi brali pečurke. Obični su to ljudi bili. Ko bi rekao da su se u njihovom domu događale takve grozote- rekao je jedan mještanin sela Černiki.

Jedna prijateljica Pauline Gerašik posumnjala je da je ova trudna jer je počela da nosi širu, veću odjeću. Gerašik je u jednom trenutku uzela tri nedjelje slobodno od posla, međutim na njega se vratila nakon nedjelju dana.

-Svi smo mislili da je trudna. Kad se vratila s odmora, bilo je jasno da je došlo do neke promjene. Bila je mršavija, slabija i stalno umorna. Kada smo je pitali za dijete, pravila se da ne zna ništa o tome i sve porekla- rekla je jedna radnica prodavnice u kojoj je Paulina radila.

Trenutno se provode obdukcije nad ostacima tijela novorođenčadi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2023 09:46