Duda prihvatio ostavku ministra za evropska pitanja / Portal Dan
13/10/2022 u 08:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poljski ministar za evropska pitanja podnio ostavku

Šimanski je novinarima rekao da su pokušajima da se riješe glavne nesuglasice Poljske sa Evropske unije (EU) "stale na put razne prepreke", kako u Poljskoj tako i u Briselu

Poljski ministar za evropska pitanja Konrad Šimanski podnio je ostavku, koju je prihvatio predsjednik države Andžej Duda.

Šimanski je novinarima rekao da su pokušajima da se riješe glavne nesuglasice Poljske sa Evropske unije (EU) "stale na put razne prepreke", kako u Poljskoj tako i u Briselu.

"Ubijeđen sam da će moj naslednik imati isto iskustvo, profesionalizam i posvećenost, i da će nastaviti sa slijedi politiku u skladu sa interesima Poljske u EU", rekao je Šimanski.

Šimanski, koji je bio na funkciji ministara za evropska pitanja od 2019. godine, rekao je da, iako se "vlade mijenjaju, Poljska je jedna zemlja" i dodao da političke promjene ne bi trebalo da utiču na njene interese i položaj u Evropi.

Odlazak Konrada Šimanskog protumačen je kao slabljenje tima premijera Mateuša Moravjeckog koji pokušava da smiri tenzije unutar Vlade, izazvane energetskom krizom i rastućim troškovima života, navodi AP.

Brisel je kritikovao poljsku desno orijentisanu vladu najviše zbog nepoštovanja vladavine prava i demokratije, što je dovelo do zamrzavanja fondova EU za oporavak Poljske od pandemije koronavirusa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:52