/ foto youtube
12/10/2021 u 10:10 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потврдили пуно повјерење Георгијевој

Она је у изјави казала да треба предузети проактивне кораке како би се оснажио интегритет и вјеродостојност ММФ-а

Извршни одбор Међународног монетарног фонда потврдио је своје пуно повјерења директорици фонда Кристалини Георгиевој након што су проучили оптужбе на њен рачун за притиске на особље Свјетске банке да измијени податке за Кину.

Извршни одбор тако је одлучио након што је проучио извјештај фирме WilmerHale, у којем се Георгиева оптужује да је 2017. године, када је била извршна директорица Свјетске банке, притисцима утицала на њено особље како би промијенило податке Кине да би се побољшао резултат те земље на Doing Business љествици.

Одбор је у понедјељак изјавио да има повјерења у преданост Георгиеве преноси SEEbiz.

У исто вријеме, они су казали да планирају додатне кораке како би оснажили мјере заштите којима би се штитила непристраност особља ММФ-а, као и осигурали канале за притужбе и неслагања.

Америчка министарка финансија Јanet Yellen поручила је Георгиевој да је извјештај о раду Свјетске банке о њеном раду отворило легитимна питања, али да је због недостатка директних доказа промјена вођства ММФ-а била неоправдана.

Она је у изјави казала да треба предузети проактивне кораке како би се оснажио интегритет и вјеродостојност ММФ-а, а да Георгиева и други лидери ММФ-а морају обновити своју преданост транспарентности у истраживању, анализи и политикама фонда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:36