/ - ЗАПЛИЈЕЊЕНИ КОКАИН - ТВИТЕР
08/02/2022 u 15:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Познат идентитет Србина (51) прекланог на броду пуном кокаина

Лучки радник је ухапшен на дјелу када је истоварио контејнер са 14 врећа чистог кокаина. Након хапшења, полиција је ушла на брод и затекла закланог мушкарца из Србије, пишу италијански медији

Д. П. (51) морнар је из Србије који је пронађен преклан на броду МСЦ Аделаиде у Ђенови, на ком је пронађено скоро пола тоне кокаина, јавља Kurir.rs. Мушкарац је из мјеста у околини Београда.

О језивој смрти морнара из Србије обавјештен је Генерални конзулат у Милану. Њих је обавијестила Лучка управа из Ђенове чим је тијело пронађено.

Конзулат је, према незваничним информацијама контактирала и породица погинулог. Њих је о смрти Д. П. обавијестила компанија МСЦ.

- Отворена је истрага и Конзулат ће бити у контакту са полицијом и породицом око преузимања тијела - кажу из Генералног конзулата у Милану.

Подсјетимо, на броду је прво откривен товар дроге и то након што су примјетили да се у току ноћи неко мота око њега.

- Лучки радник је ухапшен на дјелу када је истоварио контејнер са 14 врећа чистог кокаина. Након хапшења, полиција је ушла на брод и затекла закланог мушкарца из Србије - пишу италијански медији.

Тамошњи истражитељи испитују да ли је смрт Србина повезана са товаром кокаина, а та два случаја се за сада воде одвојено.

- Посада брода је рекла да је видјела Србина са ножем да се шета по пловилу, али је чудно то што поред његовог тијела није пронађен нож - кажу и додају: "Истражитељи су ухапсили двојицу мушакараца, које су затекли на броду. Ријеч је о Кулмву Камалу и Фабију Папеу. Тада је један од њих ухваћен како узима торбе из контејнера који је био постављен у простор за видео-надзор. Вриједност заплијењене дроге на тржишту би била 30 милиона еура. Српски морепловац је био заклан, пререзано му је грло. Наложена је обдукција Србина, после које ће се знати како је заклан."

Пометњу је изазвала најновија информација да је један од осумњичених рекао да се Србин сам убио тако што се исјекао жилетом по врату. Поједини инталијански медији наводе да је Србин крвљу написао поруку супрузи. У току је истрага  случаја.

- Истрага тужиоца, коју координира замјеник тужиоца Федерико Маноти, наставља се, а тренутно се ради и на потрази за саучесницима. Брод ће остати привезан у луци неколико дана, како би се омогућила истрага - додали су они.

Подсјетимо, брод је стигао из Бразила, а кокаин је био сакривен у делу гдје је била смјештена кафа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 18:39