/ - FOTO: OSCE.ORG
12/05/2023 u 17:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjedavajući OEBS-a najavio zajedničku borbu protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi

Ova vodeća inicijativa predsjedništva OEBS za borbu protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi, kako se ističe, ima za cilj da dobije široku političku podršku zemalja u ovom regionu kako bi ojačala njihove napore da razviju i sprovedu snažnije politike i prakse za borbu protiv korupcije

Predsjedavajući Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) Bujar Osmani najavio je danas u Sarajevu borbu protiv korupcije u zemljama jugoistočne Evrope kao novu vodeću incijatuvu te međunarodne organizacije.

- Vodeća inicijativa predsjedništva Sjeverne Makedonije OEBS-om biće usmjerena na borbu protiv korupcije u regionu jugoistočne Evrope - rekao je ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije, koji se nalazi u posjeti BiH u svojstvu predsjedavajućeg OEBS-a.

On je rekao da će u skladu sa prioritetima predsjedništva OEBS biti organizovan regionalni sastanak za borbu protiv korupcije jačanjem pozicija zemalja i lakšim prevazilaženjem sitiacije.

- Na sastanku koji će u julu biti organizovan u Skoplju okupiće se ministri iz čitavog regiona jugoistočne Evrope, a planirano je da se završi potpisivanjem zajedničke izjave kojom potvrđujemo našu zajedničku odlučnost da pojačamo odgovor na ovaj zločin - najavio je Osmani, a prenijela pres služba Ministarstva spoljnih poslva Sjeverne Makedonije.

Ova vodeća inicijativa predsjedništva OEBS za borbu protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi, kako se ističe, ima za cilj da dobije široku političku podršku zemalja u ovom regionu kako bi ojačala njihove napore da razviju i sprovedu snažnije politike i prakse za borbu protiv korupcije.

Osmani je podsjetio da je borba protiv korupcije predstavlja ključni prioritet za ovaj region i da je od kritičnog značaja za napredak čitavog regiona jugoistočne Evrope ali je i na vrhu liste prioriteta Predsjedništva OEBS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:22