Принц Чарлс / - ARNAUD BOUISSOU, WIKIPEDIA
13/02/2022 u 19:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Принц Чарлс заражен корона вирусом, био у контакту са краљицом Елизабетом

Познато је да је краљица тестирана, али званичници палате одбили да открију резултат теста

Бакингемска палата саопштила је недавно да је принц Чарлс по други пут позитиван на коронавирус. Ова информација забринула је многе грађане Британије с обзиром на то да је краљица Елизабета била у директном контакту са њим прије само два дана. Познато је да је краљица тестирана, али званичници палате одбили да открију резултат теста.

Љекари сматрају да се краљица није заразила, јер је комплетно вакцинисана, али препоручују да се свакодневно тестира током недјеље.

Из палате су саопштили да краљица нема никаве симптоме и да се осјећа добро.

Није само краљица у опасности

Чарлс, коме је ово други пут да се заражава короном, био је у контакту са још барем десетином људи. Наиме, резултат његовог позитивног теста стигао је само неколико дана након обиљежавања краљичиног Платинастог јубилеја поводом 70. годишњице њене владавине.

Затим, принц Чарлс је у сриједу заједно са својом супругом војвоткињом од Корнвола и будућом краљицом Камилом присуствовао прослави у Британском музеју коју је уприличио Британско-азијск фонд, којој су присуствовали и највиши британски званичници.

На прослави Чарлс је виђен како разговара са министром финансија Руши Сунаком, министарком унутрашњих послова Прити Пател и Ијаном Рашом бившим фудбалером Ливерпула. Није познато да ли су се они тестирали на коронавирус, нити да ли осјећају икакве симптоме.

Чарлс је на пријему говорио о томе како не може да верује да након двије године свијет може да се врати у нормалу и да напокон може слободно да необавезно ћаска са својим пријатељима на прославама. Испоставило се да би било боље по њега да није повјеровао.

Његова супруга Камила, која је такође била присутна на прослави, али и сваком другом Чарлсовом дану, негативна је на корону и рекла је како принц нема теже симптоме, већ само осјећа замор. То је потврђено из палате која је саопштила да се принц осјећа добро и да се налази у самоизолацији, преноси Гардијан.

Додали су и да је Чарлсу неизмјерно жао због тога што мора да одложи посјету Винчестеру, у који је требало да оде како би открио статуу Ликориције.

Имао корону прије двије године

Иначе, Чарлс је први пут заражен коронавирусом у марту 2020. године, током првог таласа пандемије. Тада је имао благе симптоме, само је изгубио чуло мириса и укуса, а са супругом Камилом је био седам дана у изолацији у краљевској резиденцији у Шкотској, након чега се вратио на дужност.

Након прележане короне прије двије године, Чарлс је рекао како је вирус побиједио лако, а љекари и цјелокупна британска јавност се надају да ће тако бити и овог пута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:27