Princ Hari / Twitter/screenshot
06/06/2023 u 23:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Princ Hari: Plašio sam se da ću biti izbačen iz kraljevske porodice

Hari je danas u Londonu bio na suđenju protiv novinske grupe Miror. U svom pismenom podnesku sudu, on opisuje život koji je imao dok je njegovo ime bilo stalno u britanskim novinama

Vojvoda od Saseksa, princ Hari, postao je prvi britanski kraljevski član u posljednjih 130 godina koji je svjedočio na sudu.

Hari je danas u Londonu bio na suđenju protiv novinske grupe Miror. U svom pismenom podnesku sudu, on opisuje život koji je imao dok je njegovo ime bilo stalno u britanskim novinama, kaže da je bio ispunjen paranojom i da nije znao da li da vjeruje svojim prijateljima i porodici.

On je danas otkrio da se plašio da će biti "izbačen iz kraljevske porodice" zbog glasina da je major Džejms Hjuit njegov otac.

– Svaki put kada sam izlazio iz aviona ili ulazio u auto, gledao sam u retrovizor, da tako kažem. Očekivao sam da će me neko ko se sakrio u žbunu pratiti.  Sve je izgledalo kao da sam pod 24-časovnim nadzorom. Počinjete kao prazno platno dok oni utvrđuju kakva ste osoba i kakve probleme i iskušenja možete imati. „Oni tada počinju da vas tjeraju da igrate ulogu ili uloge koje im najviše odgovaraju i koje prodaju što više novina, posebno ako ste „rezervni” „nasljednik”, „plejboj princ“, „neuspjeh“, „otpao“ ili, u mom slučaju, „debeo“, „varalica“, „maloljetni pijanac“... – pisalo je u Harijevom saopštenju piše Metro.

Hari je objasno da je tek sa 30 godina shvatio da je major Hjuit upoznao princezu Dajanu tek nakon rođenja princa Harija.

– U to vrijeme nisam zapravo bio svjestan da moja majka nije upoznala majora Hjuita prije mog rođenja. Ova vremenska linija je nešto o čemu sam saznao tek oko 2014. godine – objašnajva Hari i dodaje da su glasine bile veoma štetne za njega, a, kako kaže, plašio se bi zbog takvih glasina mogao da bude "izbačen iz kraljevske porodice".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:05