/ - FOTO YOUTUBE ILUSTRACIJA
18/02/2022 u 20:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Принц Хари жели довести дјецу у Велику Британију: Тражи полицијску заштиту

Принц Хари је изгубио полицијску заштиту коју финансирају порески обвезници када су се он и Меган повукли из краљевске породице 2020. године

Принц Хари се не осјећа сигурно у мјесту које јесте и увијек ће бити његов дом, нагласили су његови адвокати на данашњем суђењу поводом тужбе којом војвода од Сусекса тражи полицијску заштиту.

Његова жеља да се врати да види породицу и пријатеље наглашена је првог дана правне расправе у вези са његовом тврдњом о одлуци Министарства унутрашњих послова да му не дозволи да плаћа полицијску заштиту за себе и своју породицу док је у Великој Британији.

- Војвода од Сусекса жели да доведе дјецу у посјету из Сједињених Америчких Држава, али он и његова породица не могу да се врате кући јер је преопасно - рекао је правни заступник раније, преноси Аваз.

Краљевским судовима је у петак речено да су се обје стране сложиле "у већини" приједлога да нека питања у вези са аранжманима за сигурност јавних личности у Уједињеном Краљевству, укључујући чланове краљевске породице, требају остати повјерљива.

Принц Хари је изгубио полицијску заштиту коју финансирају порески обвезници када су се он и Меган повукли из краљевске породице 2020. године. Пар приватно финансира своје обезбјеђење у САД-у, гдје сада живе.

Његова забринутост услиједила је након инцидента у Лондону 2021. године, када се вратио у Велику Британију како би открио статуу своје покојне мајке, а његов аутомобил су наводно јурили фотографи.

Разлози због којих ће Министарство унутрашњих послова тражити одбацивање принчеве тврдње, такође, су се појавили у петак. Тврди се да британске власти и даље разматрају пружање заштите принцу у зависности од случаја због његовог изузетног статуса.

То зависи од разлога његовог присуства у Великој Британији и функција које обавља када је присутан. Одлука судије очекује се касније након захтјева у данас да одређени детаљи, укључујући изјаве свједока, остану повјерљиви.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:27