Princ Hari / -TWITTER/SCREENSHOT
23/03/2023 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Princu Hariju prijeti protjerivanje iz SAD?

Naime, u svojim memoarima pod nazivom "Spare", vojvoda od Saseksa, priznaje da je kao maljoletnik konzumirao drogu

Otkako su memoari princa Harija ugledali svjetlost dana, mediji ne prestaju da bruje o istima. Na površinu su isplivali skandalozni detalji, a svijet se šokirao neprijatnim detaljima koji su ozbiljno uzdrmali čuvenu kraljevsku porodicu. Naime, u svojim memoarima pod nazivom "Spare", vojvoda od Saseksa, priznaje da je kao maljoletnik konzumirao drogu.

- Priznanje konzumiranja droge obično je razlog za neprihvatanje zahtjeva za vizu. To znači da bi prinčeva viza trebala biti odbijena ili ukinuta jer je priznao korišćenje kokaina i ostalih droga - rekao je Naema Rahmani, američki savezni tužilac.

Kako je istakao, zakon ne prepoznaje nečiji status princa ili činjenicu da su droge korišćene u rekreativne svrhe.

Naime, u "Spare" memoarima princ je priznao da je kao maloljetnik bio alkoholni zavisnik, kao i da je koristio razne opijate - od marihuane, raznih psihodelika do kokaina, a kako je i sam rekao, upravo ga je upotreba opijata spasavala od osjećaja boli zbog gubitka majke, princeze Dajane. To je bio prinčev bijeg od realnosti.

Američki mediji ipak smatraju da sigurno neće doći do toga da princ izgubi vizu jer je za to potreban ipak ozbiljniji krivični prekršaj. S druge strane, smatra se da je najveći prinčev problem trenutno odluka hoće li doći na krunisanje kralja Čarlsa Treći, koje će se obaviti u maju ove godine.

Naime, iako su Hari i Megan Markl pozvani na ceremoniju, par još uvijek nije odlučio hoće li doći. Razlog je nemogućnost dolaska njihove djece, kćeri Lilibet i sina Arčija. S druge strane, troje djece princa Vilijama i Kejt imaće glavne uloge na krunisanju kralja Čarlsa, navode izvori bliski kraljevskoj porodici. Očekuje se da će se princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis pridružiti monarhu i kraljici Kamili dok budu napuštali Vestminstersku palatu na kraju ceremonije.

Takođe se očekuje da će Kamilina djeca Tom Parker Bouls i Laura Lopes prisustvovati zajedno s na njenim unučićima - Lolom, Fredijem, Elizom, Luisom i Gusom - koji bi čak mogli dobiti glavne uloge na ceremoniji.

(Story.hr)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:24