/ foto: uprava policije ilustracija kokain
21/03/2023 u 13:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pronađena droga sa fotografijama bosova mafije sa Sicilije

U saopštenju se navodi da droga vrijedna oko 200.000 evra uključuje hašiš, marihuanu i kokain i da je zaplijenjena u jednom skladištu u Marsali, na zapadu Sicilije

 Italijanska policija otkrila je veliku količinu droge u paketima dekorisanim fotografijama poznatih šefova siciljanske mafije.

U saopštenju se navodi da droga vrijedna oko 200.000 evra uključuje hašiš, marihuanu i kokain i da je zaplijenjena u jednom skladištu u Marsali, na zapadu Sicilije.

Policija je pronašna hašiš umotan u celofan sa fotografijama Matea Mesine Denara, Salvatorea Totoa Rine i filmskog lika Kuma.

Mesina Denaro bio je najviši rangiran bjegunac u sicilijanskoj mafiji dok nije uhapšen u januaru, dok je Rina, koji je umro u zatvoru 2017.godine, bio "bos bosova" sicilijanske mafije. On je uhapšen 1993. godine.

Obojica su osuđena na doživotne robije zbog niza brutalnih ubistava, uključujući u slučaju Denara ubistva tinejdžera čije je tijelo rastvoreno u kiselini, prenose Nezavisne.

Današnja policijska racija dogodila se u provinciji Trapani na Siciliji gdje je Denaro proveo najduži period sakrivajući se pod zaštitom porodice i lojalnih klanova.

Jedan dvadesetosmogodišnji muškarac, koji nema dosije u policiji i koji je viđen da izlazi iz skladišta, uhapšen je nakon što je u njegovom džepu pronađeno 50 grama čistog kokaina. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:48