/ FOTO TVITER SPANISH POLICE
11/07/2021 u 23:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Протести у Шпанији због убиства хомосексуалца

Група људи окупила се на централном тргу у Мадриду са плакатама, а активисти су узвикивали слогане и махали заставама у дугиним бојама

Демонстранти су поново изашли данас на улице у више градова Шпаније да траже правду због убиства једног младог хомосексуалца, пребијеног на смрт прошлог викенда, пише портал РТЦГ.

Група људи окупила се на централном тргу у Мадриду са плакатама, а активисти су узвикивали слогане и махали заставама у дугиним бојама на улицема Алмерије на југу и Короње на сјеверозападу, гдје се догодио злочин.

Сличне демонстрације одржане су током викенда у Барселони, Севиљи и другим градовима.

Самуел Луис, 24-годишњи Бразилац, помоћник болничара, нађен је претучен, без свијести у рано јутро 3. јула близу ноћног клуба у Короњи. Спасиоци нијесу успјели да га реанимирају и умро је убрзо од повреда.

- Објава о његовој смрти је одмах изазвала низ демонстрација и политичких реакција широм Шпаније. Његови пријатељи су рекли да су га напали хомофоби који су, док су га тукли, викали да је "педер". Полиција је ухапсила шест особа, укључујући двоје малољетника, али за сада не говори да се ради о хомофобном злочину наводећи да разматра све претпоставке- преноси РТЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:23