Kraljica Elizabeta II / - FOTO: SHUTTERSTOCK
28/11/2022 u 22:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prvi Božić bez kraljice: Članovi kraljevske porodice okupiće se u Sadringemu

Kako je novembar na izmaku, kraljevska porodica polako se sprema za proslavu Božića, a ovogodišnji će po mnogo čemu biti drugačiji

Kada je kraljica Elizabeta II, preminula u septembru ove godine, u svojoj 96. godini, to je značilo i da slledeći na tron monarhije dolazi kralj Čarls.

Tradicionalno, svako obilježavanje Božića u kraljevstvu se odigravalo oko kraljice. Ona bi tom prilikom putovala u Sadringem, njeno imanje u Norfolku, za praznični period, a članovi njene porodice bi se tamo okupljali da provedu vrijeme zajedno.

Bakingemska palata je potvrdila da će kralj nastaviti ovu tradiciju, i provesti Božić sa svojom suprugom Kamilom, na imanju gdje se takođe nalazi druga kuća princa Vilijama i princeze Kejt- Anmer Hol.

Ali, kako će se Božić razlikovati za porodicu ove godine, pod novim monarhom? Na ovo pitanje za magazin 'Hello UK', odgovara kraljevski stručnjak, Emili Neš:

- Ovo će biti veoma potresan Božić za kralja i njegovu porodicu, kao i prvi bez pokojne kraljice u svojoj blizini. Ali ovo je  takođe njihova šansa da se okupe i podjele svoje uspomene na nju, i nastave porodičnu tradiciju na mjestu koje je ona toliko voljela.

image

Članovi kraljevske porodice

- SHUTTERSTOCK

-Takođe, ovo će biti istorijski prvi Božić sa monarhom za kralja, koji će snimati svoju prvu božićnu poruku koja će se tradicionalno emitovati 15. decembra. Sigurna sam da će tom prilikom razmišljati o izvanrednjoj vladavini svoje majke, i izlivu ljubavi i podrške za njega, nakon njene tužne smrti, izjavila je Neš.

image

Kralj Čarls i Kamila

- SHUTTERSTOCK

Emili je još dodala: ''Mislim da će kraljevska porodica željeti da poštuje sve tradicije koje povezuju sa Božićem u Sadringemu- razmjena poklona na Badnje veče i šetnja do Svete Marije Magdalene na božićnu službu, ali nema sumnje da će to biti emocionalno vrijeme za njih, bez matrijarha.''

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:09