Владимир Путин / - РТС
08/03/2023 u 08:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin čestitao Ruskinjama Osmi mart: Vaša hrabrost zadivljuje i najiskusnije borce

Putin je istakao da odgovornost žena, umjeće da se osvrnu na sve detalje, sve aspekte posla kojim se bave izaziva ogromno poštovanje

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Ruskinjama Međunarodni dan žena, posebno istakavši žene koje služe u ruskoj vojsci čija smjelost, odlučnost i hrabrost zadivljuje najiskusnije borce.

Prema rečima ruskog lidera, Osmi mart se slavi u mnogim zemljama, ali se u Rusiji obilježava sa posebnom toplinom i smislom, najboljim i najiskrenijim osjećanjima budući da ono veliko poštovanje prema ženi i materinstvu Rusi prenose sa koljena na koljeno.

Kako je dodao, danas svi Rusi iskazuju ljubav i divljenje svojim majkama, bakama, sestrama, ženama, ćerkama, drugaricama, „trude se da obraduju svoje najmilije i najbliže, da ih zagrle, kažu ono za šta ponekad nemaju dovoljno vremena u svakodnevnici, da prenesu pozdrave i lijepe, iskrene riječi onima koje vjeruju i čekaju kod kuće u vrijeme iskušenja i razdvojenosti“.

Putin je istakao da odgovornost žena, umjeće da se osvrnu na sve detalje, sve aspekte posla kojim se bave izaziva ogromno poštovanje.

Posebne čestitke je uputio ženama u ruskoj vojsci koje su stale u zaštitu otadžbine, doktorkama, bolničarkama i medicinskim sestrama koje spasavaju ranjene. Njihova hrabrost, rekao je Putin, zadivljuje čak i iskusne borce.

- U teškim trenucima, u vrijeme iskušenja, neravnodušnost i saosjećajnost ženskog srca uvijek se pretvaraju u moćnu silu koja ukazuje na najispravniji, najpravedniji, najpotrebniji način djelovanja. To se dešava i danas - rekao je ruski lider.

On je takođe ukazao na podršku koju žene pružaju vojnicima i oficirima tako što na front šalju pisma i pošiljke, prave maskirne mreže i prijavljuju se kao volonteri u bolnicama.

- Vi nadahnjujete, vi ulivate vjeru, pomažete našim herojima da bez obzira na udaljenost osjete delić kućne topline. A vaše saosjećanje i milosrđe u stanju su da čine – i čine – prava čuda - poručio je Putin.

(Sputnjik)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:29