Фото: Atlantic Council TURKEY / - Фото: ATLANTIC COUNCIL TURKEY
29/05/2023 u 20:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin i Erdogan razgovarali telefonom: Dogovorili dalji razvoj odnosa

Konstatovano je da podrška koju je turski narod iskazao svom lideru otvara dodatne izglede za proširenje praktične bilateralne saradnje u različitim oblastima

Predsjednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, razgovarali su u ponedeljak telefonom, a tokom razgovora su se dogovorili o razvoju bilateralnih odnosa, saopštila je administracija turskog lidera.

- Predsjednik Rusije pozvao je predsjednika Tajipa Erdogana i čestitao mu na uspjehu na izborima. Predsjednik Putin čestitao je predsjedniku Erdoganu na ponovnom izboru za šefa republike i poželio da rezultati izbora budu povoljni za turski narod. Lideri dviju zemalja dogovorili su se da u novom periodu dalje razvijaju saradnju u tursko-ruskim odnosima i regionalnim pitanjima, saopštio je kabinet.

Istovremeno je pres služba Kremlja potvrdila je da su Putin i Erdogan razgovarali telefonom, kao i da je Putin čestitao Erdoganu na pobjedi.

- Vladimir Putin je srdačno čestitao Redžepu Tajipu Erdoganu ponovni izbor za šefa države, istakavši njegov veliki doprinos razvoju rusko-turskih odnosa na konstruktivan i obostrano koristan način, saopštila je pres služba.

Konstatovano je da podrška koju je turski narod iskazao svom lideru otvara dodatne izglede za proširenje praktične bilateralne saradnje u različitim oblastima.

- Zahvalivši na čestitkama, predsjednik Republike Turske je, sa svoje strane, potvrdio svoju posvećenost daljem zajedničkom radu na cijeloj aktuelnoj agendi. Dogovoren je nastavak ličnih kontakata, navodi se u saopštenju Kremlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:27