/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
24/11/2023 u 20:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radnici Amazona širom Evrope štrajkuju tokom Crnog petka

Sindikat Uni Global Junion je rekao da će globalna protestna kampanja "Neka Amazon plati" biti održana u više od 30 zemalja, počev od današnjeg Crnog petka, omiljenog dana za kupovinu, do ponedeljka

Radnici američke kompanije za onlajn trgovinu Amazon su danas na više lokacija širom Evrope stupili u štrajk za bolje uslove rada i veće plate.

Sindikat Uni Global Junion je rekao da će globalna protestna kampanja "Neka Amazon plati" biti održana u više od 30 zemalja, počev od današnjeg Crnog petka, omiljenog dana za kupovinu, do ponedeljka, prenose mediji.

U Njemačkoj, drugom najvećem Amazonovom tržištu po prodaji, su radnici u pet centara kompanije započeli štrajk, zahtevajući kolektivne ugovore, saopštio je sindikat Verdi. Portparol Amazona u Njemačkoj smatra da su radnici adekvatno plaćeni i navodi da je početna satnica veća od 14 evra uz dodatne benefite.

Dodaje da će sve narudžbine biti dostavljene na vrijeme. Više od 200 radnika Amazona štrajkuje u britanskom Koventriju, a protesti će se održavati i u Italiji i Španiji. U Francuskoj je antiglobalistička organizacija Atak najavila da će oblijepiti plakatima više od 100 Amazonovih paketomata da bi tako izrazila protest protiv prekomerne potrošnje.

Amazonova aplikacija za naručivanje ima više od 146 miliona aktivnih korisnika u Evropi, navode agencije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. februar 2024 14:04