/ - FOTO: UNSPLASH
06/11/2023 u 11:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rajaner će 2024. godine isplatiti dividendu od 400 miliona eura

Na godišnjem nivou su dionice Rajanera porasle za 30 odsto, a akcije konkurentskog Izidžeta za 25 odsto

Avio-kompanija Rajaner saopštila je danas da će prvi put od svog izlaska na berzu 1997. godine isplatiti redovnu dividendu koja će u 2024. godini iznositi 400 miliona evra, prenose Nezvaisne.

Rajaner je rekao da u fiskalnoj godini koja se završava u martu 2024. godine očekuje profit u rasponu od 1,85 do 2,05 milijardi eura i najavio da će u budućnosti možda isplaćivati posebnu dividendu i otkupljivati svoje akcije, prenosi Blumberg.

- Očekujemo veoma dobre rezultate u ovoj fiskalnoj godini, iznad očekivanja - rekao je finansijski direktor Rajanera Nil Sorahan.

Irski avio-prevoznik je istovremeno upozorio na negativne efekte poskupljenja kerozina i kašnjenja isporuke aviona kompanije Boing, zbog čega je malo vjerovatno da će Rajaner u trećem fiskalnom kvartalu - od oktobra do decembra - zabilježiti tako dobre rezultate kao u istom periodu lane.

Četvrti fiskalni kvartal - od januara do marta - je tradiconalno slabiji i izgledi su za sada nejasni, dodaje se u saopštenju Rajanera.

Akcije Rajanera na berzi u Dablinu su danas porasle čak za 6,6 odsto na 16,2 eura, što predstavlja najveći rast od početka godine.

Na godišnjem nivou su dionice Rajanera porasle za 30 odsto, a akcije konkurentskog Izidžeta za 25 odsto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 13:39