/ - фото: HTTPS://WWW.POLICIA.ES
12/01/2022 u 19:30 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Разбијена криминална група: Одузето 200.000 таблета

Криминална мрежа је користила мушкарце са полицијским досјеима и зависнике од опојних супстанци

Агенти Националне полиције Шпаније, у заједничкој операцији са Службом царинског надзора Пореске управе и Центром за полицијску сарадњу разбили су међународну организацију са сједиштем у Шпанији која се бавила трговином дрогом за производњу.

- Истрага је довела до највеће заплијене дроге у Шпанији - 200.000 таблета из породице бензодиазепина - а окончана је хапшењем осам особа и заплијеном више од 500.000 таблета у Шпанији и Мароку. Каркуби је колоквијални назив за наркотичну супстанцу која се прави мијешањем психотропних дрога са хашишем, алкохолом или лијепком. Операција – развијена у четири фазе – спроведена је у провинцијама Љеида, гдје је био смјештен вођа организације, Мадриду и Аликантеу, гдје је ухапшен главни добављач таблета мреже- саопштено је из тамошње поллиције.

Криминална мрежа је користила мушкарце са полицијским досјеима и зависнике од опојних супстанци, јер су то производи који се обично преписују сталним корисницима дрога, отплаћујући свој рад малим количинама новца или наркотицима.

-  Када је дрога добијена, послата је у Мароко, гдје се налазе тајне лабораторије за производњу каркубија. Ова дрога, чије су капсуле на црном тржишту познате као „картриџ”, „рефил”, „црвена бочица” или „гвадалупе”, добија се мијешањем психотропних љекова са хашишем, алкохолом или лијепком, а може изазвати халуцинације и психопатије-навели су из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:29